Over Movimento

 

Movimento organiseert inspirerende yogavakanties, workshops en lessen in Nederland en India. 

Saskia Grootegoed is eigenaresse van Movimento. Ze is een van de vaste schrijvers van het Nederlandse tijdschrift Yoga Magazine, gespecialiseerd in yoga voor rugklachten en reist regelmatig naar India voor werk en studie

" Toen ik in 2001 een lezing bijwoonde van een bekende yogadocent werd ik direct gegrepen. Ik vond het bijzonder dat onderwerpen als gezondheid, de kunst van bewegen, spiritualiteit en een open manier van naar de wereld kijken in yoga zo mooi met elkaar verweven zijn.

  02_MG_0292

Direct na de lezing gaf ik me op voor een intensieve yogatraining in Rishikesh, de hometown van yoga in de Indiase Himalaya. Terug in Nederland studeerde ik Raja Yoga; een alomvattende yogavorm waarbij de werking van de menselijke geest uitgebreid onder de loep wordt genomen en later Critical Alignment Yogatherapie bij Gert van Leeuwen. Tijdens de reizen en lessen die ik organiseer deel ik graag mijn ervaringen met anderen.

Ik combineer inzichten uit yoga met mijn kennis over werkergonomie. Zo ontwerp ik oefenprogramma's voor mensen met rugklachten en geef ik cursussen over gezond werken bij bedrijven. Bij alles wat ik doe staat een persoonlijke aanpak centraal; geen lichaam is hetzelfde en iedereen leert op zijn eigen manier. Ik vind het mooi dat yoga zo'n groot scala aan oefeningen biedt dat iedereen er gewoon uit kan kiezen wat bij hem of haar past."  

 

   

Neem contact met Saskia op. 

Email: saskia@movimento-amsterdam.nl 

Of bel: +31-(0)6-24557819

© Movimento