Fit & Gezond werken

Veel mensen brengen tegenwoordig behoorlijk wat tijd achter de pc door. We hebben volle agenda's en momenten om te ontspannen schieten er nog wel eens bij in.

Door langdurig in een verkeerde houding te zitten of door verkeerde werkpatronen, kunnen allerlei gezondheidsklachten ontstaan. Denk aan de stijve of pijnlijke rug, rsi of hoofdpijn. 

Vaak gaan we hier pas over nadenken als het te laat is. Hierdoor kost het onnodig lang om te herstellen. Sta daarom tijdig stil bij de werkplek en de werkhouding en voorkom klachten.  

  Grannies

 

Wat kun je er aan doen?

Yogatherapie bij rugklachten

Movimento helpt mensen om rugklachten de baas te worden. Met een trainingsprogramma op maat leer je zelf wat je kunt doen om jouw rug gezond te houden. We gebruiken oefeningen uit yoga en mindfullness. Je leert spanning te lijf te gaan en de rug soepel en pijnvrij te houden. 

Ik wil meer weten over deze aanpak

  Cay -rolletje -onderrug -lg

 

Programma Gezond Werken voor Bedrijven

Als werkgever prijs je jezelf gelukkig met fitte mensen, maar een goede werkplek alleen is niet voldoende om klachten tegen te gaan. Werknemers die zelf stress en verkeerd werkgedrag herkennen hebben een streepje voor bij het voorkomen van ziekte en uitval. 

Human  

Movimento organiseert bewegingsprogramma's voor mensen die veel achter de pc werken. Werknemers leren in korte tijd om veelvoorkomende kantoorklachten te herkennen en te voorkomen. We besteden aandacht aan het verminderen van stress. Ook nemen we de zithouding en de manier van werken onder de loep. 

Werkplekonderzoek
Samen met de werknemer wordt de werkplek op de juiste manier ingesteld en krijgt de werknemer advies en tips over de werkhouding.

 

 

 

© Movimento